HRC East Rally nógrádi beszámoló

Hétvégén rendezték a HRC East Rally-t, amelyen az ORB2, ORB3, és a Historic mezőny is versenyezett. Megyénk közelsége miatt több nógrádi páros is leadta a nevezését az egri viadalra.

ORB2-ben abszolút 5. helyen ért célba Kocsis Imre, nógrádi navigátorával Bakos Istvánnal, a Citroen C2R2-vel. Ez számukra a 6/4 RC kategória harmadik helyét is jelentette egyben.

A Molnár Ferenc – Asztalos Márk páros, az abszolút 12. Lada Kupa harmadik helyét szerezte meg a Lada VFTS-el.

Mögöttük a Lőrik László – Zsiga Zsolt végzett abszolútban, a zöld Lada 2107-el. Ők P13-ban szintén a harmadik helyére érkeztek.

Abszolút 14. az Illés Zoltán – Diósi János lett Peugeot 208 R2-vel, ők a 6/4RC kategória hatodik helyére hozták be az oroszlános márkát.

Deli Lacit a Ladával, a 18. kategória, P12 hetedik helyére navigálta Losonczi Csabi.

Rally3-ban kilencedik helyre hozta be a Borza Balázs – Turai István kettős a piros Ladát. Voltam problémáik a diffivel és a fékkel ami visszavetette őket a tempóban.

A Bódi Gábor – Holtner István – Trabant 601 hármas is dicsőn helytállt, és célbahozták a fehér – kék Trabit.

ORB2-ben az Ivony Csaba – Kiss Norbert kettős egész nap jól autózott, sajnos az utolsó előtti gyorson adták le a menetlevelet, amikor a BMW motorjából elment az erő.

ORB3-ban a Kerekes Bence – Szőllős Róbert BÁTTYA – Lada VFTS hármas az utolsó szakasz első lassítójáig teljesítette a versenyt, ahol a szalmabála lassító megütötte a VFTS kerekét, és eltört a kormányösszekötő.

Minden rendben ment az utolsó (7.) gyorsasági szakaszig (Sirok-Egerbakta), ahol hegyről lefele egy B1-es kanyarban volt a féktáv egy szalmabálás lassítóig, ahova körülbelül 160km/h sebességgel érkeztünk meg és nem sikerült megállnunk, neki mentünk, kitört a futómű majd az árokban végeztük háttal a pályának. Velünk minden rendben, az autót megcsináljuk és megyünk tovább! ???? – mondta el a verseny után Bence

Gratulálunk minden célbaérkezőnek! 

Eredmények: https://hauserresults.hu/live/live.php?er=public&ev=198

Author: rally24.hu