Velenczeiék a második helyen érte célba az 57. Mecsek Rallye-n!

Jól kezdte a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros az 57. Mecsek Rallye első napját, hiszen az első pénteki körben még vezették az ORB értékelést, majd nap végén mindössze 6,7mp várták a szombati szakaszokat az új autóval induló, és azzal fokozatosan tegeződő Csomós Mixiék mögött. Másnap is ment az adok-kapok, az elejében, és végül mindössze 5,3mp-vel maradtak le a dobogó első fokáról!

A Határ Attila – Kese Zoltán kettős két szakaszgyőzelemmel nyitott a Peugeot Kupában, ám az ellenfelek erőre kaptak így végül az ORB 2WD és a Peugeot Kupa második helyének örülhettek a célban, ami szintén nagyon szép eredmény!  

Nem indult jól a verseny a Kocsis Imre – Bakos István kettősnek, hiszen rögtön az első szakaszon elfolyt a víz a Citroenből, utána kaptak egy 40mp-es büntetést is késésért, így sajnos már csak futhattak a jó eredmény után, így az RC4 kategóriában a 10. helyen értek be.

Az ORC P13 legnagyobb vesztesei a két Nógrádi érdekeltségű Ladás egység volt, akik az egész verseny ideje alatt a dobogóért küzdöttek, akarom írni csak küzdhettek volna. A Tóth Ottó – Kiss Martin kettős kék Lada VFTS-ének kereke a másnapi második gyorson tört ki,

 

még az Ifj. Kerék György – Schmidt Balázs páros VFTS-ének kuplungja az utolsó gyors előtt adta meg magát. Gurigáék így a  kategória vezető helyéről estek ki.

Historicban második helyen végzett a Varga Cigány Zoltán – Endrész István kettős a cigizöld BMW-vel, és ez is lett a végeredménye az ORB Historic mezőnyében, ám idő alapján a nemzetközi mezőnyben is itt végeztek volna.

A Pesti Tamás – Rojkovics Bianka Anna párosnak is akadtak technikai hibái, így végeztek a magyar értékelésben az első helyen az E3-as kategóriában az Opel Kadett Gsi-vel.

Az ORB2 mezőnyében az abszolút 5., és P13 első helyet szerezte meg a Lőrik László – Balogh Péter páros a zöld Lada 2107-el.

ORB3-ban Faragó István neonzöld Ladájába ezúttal Szőllős Róbert Báttya foglalta el a jobb 1-et. Megnyerték a Lada Kupát, és a P12 kategória második helyére érkeztek.

Gratulálunk mindenkinek! 

Folytatás Székesfehérváron július közepén! 

Fotók: Facebook

Author: rally24.hu