Kadlót Józsi – az ügyeskezű Ladás!

Kadlót Józsi a tavalyi István napi Rally Show-n állt először rajthoz 2018. december 26-án Ladájával. Sokan mondták már akkor is hogy ügyeskezű pilóta. Ezt az állítást azt hiszem azóta eredményeivel be is bizonyította.

Hogyan kerültél kapcsolatba a rallye-val?

Már gyerekkorunkban is jártunk a haverokkal ki nézni a versenyekre a nagyokat, hogy hajtják a gépeket, és már akkor is a  Ladák voltak a kedvenceim. Salgóbányáról jártunk át a laposon kerersztül Rónára, és a temetői kanyar látványa mindig nagy öröm volt számomra. Aztán a családban jártam szervizelni versenyekre, és így egyre közelebb kerültem az autókhoz. Az első Ladámat úgy 5-6 éve vásároltam, de az amolyan roncs volt, annyi erő volt benne, hogy télen a hóban volt élvezthető csak, szóval ezzel járkáltunk Zagyvaróna – Cered között.

Mesélnél a mostani autódról?

2018. októberében vásároltam egy teljesen gyári „nagypapás” Ladát.
Novemberben kezdődött az építése, kapott egy 1.6-os A-s motort, tolókerekes váltót, egy A-s hidat 4,44-es sperrel. Azóta már alá került egy Terrano híd egy 4,38-as sperrel együtt. Kapott még egy pár homológ ülést, és persze öveket is, na meg egy Suzuki szervó is kerölt bele. Elől VFTS lengőkarok zöld szilentekkel, na meg még sok minden amit sorolhatnék estig. Majd el felejettem az egyedi műszerfalat, amiért mai napig hallgatom az asszonyt, mert otthon a konyhaasztalon készítettem. 😀

Tavaly volt első versenyed, azóta jól belehúztál, hiszen ha jól számolom hat versenyen indultál és nem tartunk még az év felénél sem.

Igen, ebben az évben Dolná Strehová és Mezőkövesd az irányvonal.

Februárban Strehován megszereztem az A2 kategória második, AZ kategória második helyét, utána mentünk márciusban Mezőkövesdre ahol a Lada Kupa második helye, és a T3 kategória 3. helye lett a enyém.

Áprilisban Sztregován indultam, ahol megnyertem az AZ kategóriát, még A2-ben harmadik lettem.

Májusban rendezték Pásztón a Placc Sprintet, itt a PST kategóriát megnyertem, utána Mezőkövesden a Lada Kupa második helyéért, és a T3 kategória 3. helyéért járó kupákat vehettem át.

Milyen tervedi vannak a jövőt illetően a versenyzéssel?

Leadtam a nevezést a június 14-15-i RSDS versenyére. Idén mindenképpen szeretnék indulni ezeken és a mezőkövesdi versenyeken.

Jövőre viszont nagyobb tervek vannak, szeretnék messzebbre eljutni és persze több versenyre, és ami a legfontosabb, hogy homológ csövet kap az autó jövő év végére. Kicsit fejlesztünk még rajta, és meglátjuk a továbbiakban mit bírunk. 🙂

 

Kik segítik a versenyzésed?

Családom nagyon sokban hozzá járul. Barátaimra az építésben bármikor szamithattam, és ezt most itt is köszönöm nekik!

61546644_2132295917061868_2481371695466676224_n.jpg

Akik bármilyen formában segítettek, a versenyekre való eljutást, akár egy trailerrel, akár automentovel, BigBeninek a képeket, videókat, nem tudom soha megköszönni nekik a sok segítséget.

Köszönöm a páromnak, aki mindenben támogat, nyugtat, elvisel még így várandósan is, hiszen júliusban jön a trónörökös Kadlót Bendegúz!

És köszönöm nektek a megkeresést!

Mi köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltál, és további sok sikert!

Fotók: Magio Photgraphy, Pánya Fotó, Saját

Author: rally24.hu