Bozó Bence nyerte a HRC 4. fordulóját!

A múlt hétvégén a 16 éves ipolytarnóci srác megnyerte a Hobby Rally Cup idei negyedik versenyét… és az összes kategóriát is amiben elindult. Tehetségét édesapjától örökölte, aki szintén szép eredményeket ért el Rallye1-ben és hegyi felfutókon a 2000-es években egy Lada VFTS-el.
Bencénél kopogtattam kérdéseimmel.

Hogyan kerültél kapcsolatba az autósporttal, mikor volt az első versenyed?

Kisgyermek korom óta vonzottak az autók, meg apukám révén is belekerültem ebbe a világba. Nyolc éves koromban apukám beleültetett egy gokartba, és az nagyon megtetszett. Azóta sokat gokartoztam. 12 éves voltam mikor először vezettem egyedül egy Lada 2106-ot.  Ez volt életem első autója, majdnem teljesen széria volt, de első autónak nagyon örültem neki. Ez az autó amivel első versenyemen indultam 2016 decemberében az alsósztregovai reptéren rendezett versenyen.

Melyik versenyre emlékszel a legszívesebben az eddigiek közül?

Az összes versenyre szívesen emlékszem, amin indultam. Mindegyik nagy élmény volt, mindegyiken tanultam valami újat. Talán a legszívesebben arra emlékszem amikor pár századdal mentem jobb időt mint édesapám. Ezt nagyon nagy lépésnek tartottam a pályafutásomban. Ez 2018 decemberében volt az alsósztregovai versenyen.

Nagyvonalakban mit lehet tudni a mostani autóról?

Lada 2101, 1600ccm, nagyjából 150le/170Nm, tolókerekes váltóval szerelt, és saját fejlesztésű futóművel.

Idén milyen versenyeket tervezel még?

Igazából nincs konkrét terv, minél többön szeretnék, ahogy időm engedi. Remélem nyáron el tudunk indulni néhány versenyen. A cél inkább az autó tesztelése, beállítása lesz.

Távolabbi terveid a versenyzéssel kapcsolatban?

Szeretnék nagyobb versenyeken elindulni amint megszerezte a jogosítványom. Addig szeretnék gyakorolni és tovább fejleszteni a képességeimet.

Kik azok akik segítik a versenyzésed?

A legtöbbet édesapámnak Bozó Barnabásnak köszönhetem. Nélküle nem tartanék itt! Neki köszönhetek mindent ami a versenyzéssel kapcsolatos. A családom is támogat és biztat. Köszönetet szeretnék mondani Antus Károlynak, Márton Szilárdnak, Bódi Jancsinak, Sisa Róbertnek és nagyon sok más embernek is.

Köszönöm és sok sikert a továbbiakban is!

Az édesapáról Bozó Barnabásról: EredményeiMNASZ infó

Újság forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotók: Saját, Zola

Author: rally24.hu