2019.06.14-15. RSDS 3. forduló beszámoló

2019. június 14-15-én rendezték a Rally Show Dolná Strehová kupasorozat idei 3. versenyét az alsósztregovai reptéren. A kétnapos viadalra ezúttal kicsit több mint 60 nevezés érkezett. A többek között nógrádi versenyzőknek 6 futamot kellett teljesítenie. A legjobb közülük az abszolút második és kategória győztes a nagylóci Tóth Csaba lett Suzuki Swiftjével.
Itt kell megemlítenem, hogy több nógrádi előkelő helyről esett ki, vagy csúszott vissza az abszolút vagy kategória értékelésben. Így járt  az első napot még a harmadik helyen teljesítő Szojka Ferenc is Fiat Stilojaval, vagy Kadlót Józsi, aki szintén az első napon még az abszolút tízben autózott, majd műszaki problémák miatt visszacsúszott a 15. helyre. Végül nem került értékelésre egyéb okok miatt Borza Gyula, Migács Krisztián, és Reznicsek Balázs sem.

Tóth Csaba nyilatkozta a verseny után:

A várakozásaimat felülmúlta ez az eredmény, főleg amikor megláttam hogy kik neveztek a versenyre. A gumiválasztásunk nem volt jó, mert lágy keverékű gumikkal mentem, és ez nem igazán tapad a forró aszfalton. Az utolsó körben átgumiztunk közép kemény gumikra és ez meglátszott az időn is. Ha az utóbbit választom egész napra talán kicsit közelebb kerülhettem volna az elsőhöz, de szerintem így is rendben van minden. A verseny jó volt a csapat is nagyon jó. Megyünk tovább! Folytatás hétvégén Mezőkövesden.

Lássuk a további nógrádi eredményeket:

A1 kategória: 1. Tóth Csaba – Suzuki Swift GTi, 10. Molnár Tamás – Skoda Felicia FZR

Tóth Csaba bíztatja Kadlót Józsit az első kör után. Vagy fordítva? 🙂

Molnár Tamás és a Skoda Felicia FZR

A2 kategória: 4. Kadlót Józsi – Lada VFTS, 11. Boros Csaba – Peugeot 205 Gti

AZ kategória (hátsókerékhajtás 1600ccm-ig): 3. Junghaus Roland – Lada 2101, 5. Kadlót Józsi – Lada VFTS, 9. Huszár Gábor – Lada 2107, 10. Szilárcsik Gergely – Lada 2105

Junghaus Roland

Huszár Gábor

Gratulálunk nekik!

Folytatás a bajnokság negyedik futamán 2019. augusztus 24-én!

 

 

Author: rally24.hu