2019.06.22. SRT. Bázis Szlalom beszámoló

2019. Június 22-én rendezte a Speed Rallye Team a mezőkövesdi reptéren a szlalomversenyét SRT. Bázis Szlalom az IEJ Zrt Kupáért néven az Extrém Nap keretein belül. A 83 nevezőnek négyszer kellett teljesítenie a 4  kilométeres távot a reptér aszfaltján, amelyből a három legjobb ideje számított a végelszámolásnál. A versenyre hat nógrádi versenyző látogatott el, akik közül a legeredményesebb újra Tóth Csaba lett Suzuki Swift GTi-jével. A kategóriájának legjobbja lett, valamint az abszolút 11. helyet is megszerezte. Kadlót József Ladájával a T3 kategória harmadik, és a Lada Kupa második helyezettje lett, Kerekes Bence a junioroknál volt a legjobb BMW-jével, Kilczin Zsolt az S2-t nyerte egy széria Toyota Corollával, még ugyanebben a kategóriában Boros Bernárd lett a harmadik egy Suzuki Swift-tel. Faragó Gábor a T4 kategória 7. helyén végzett egy BMW-vel.

És hogy mit mondtak a verseny utána a pilóták?

Tóth Csaba – Suzuki Swift Gti – T2 1., Suzuki Kupa 1., túra 9., absz. 11.

Ismét felülmúlta a várakozásaimat az eredmény, mert ez nekem egy teljesen ismeretlen verseny volt. Nagyon jó a helyszín és a verseny lebonyolítása. Nagyon jó volt a csapat, a hangulat, és hogy indultak a nógrádi versenyzőtársak is.

Kadlót József – Lada VFTS – T3 kat. 3., Lada Kupa 2., Túra 11., absz. 13.

Nagyon jó volt a csapat, a pálya és az autó is. Elégedett vagyok a végeredménnyel, bár van még hova fejlődnünk, nekem is és az autónak is.

Kerekes Bence – BMW e46 – Junior 1., T5 kat. 7., Túra 32., abszolút 38.

Az első gyorsaságin történt malőr után (sikerült szétszakítanom a hajtást) amit a profi szerviz már a második gyorsaságira megjavított, már egy problémamentes és nagyon élvezetes versenyben volt részem. A pálya nagyon jó és gyors, bár nem tudom hogy milyen és mennyi gumit kellene vinni ide egy napra. 😀 A nógrádi csapattal a hangulat is jó volt. Még visszatérünk.

Kilczin Zsolt – Toyota Corolla – S2 kat. 1., Széria 2., absz. 28.

Ez a mostani pálya kicsit másabb volt mint a többi, nekem a 70%-a nehézkes volt a többiekkel szemben, ugyanis most és ebben az évben egy utcai a szó- szoros értelmében full gyári autóval indulok egy Toyota Corollával, ami 1.3 86 lóerő 245.000 km-ert már koptatta az utakat. A Széria abszolútban és amúgy is rengeteg nagy motoros BMW és más egyéb nagyon erős autó volt. Az előbb mint leírtam a pálya bizonyos részein a „szűk fordulók” -nál hiányzott a kigyorsítás ott, ahol lendületet tudtam venni ott tudtam autózni 4. fokozatban 134 km/h-t is, és a kedvencem amit kiemelnék ebben a versenyben, a mindig használt nyomvonalnak egy új része, harmadik teliről második telin lefordulni a szűk erdős részre, ahol a lassítókat 80 km/h -val is tudtam „szúrogatni”, de az előtte, és utána lévő részek is padlógázon futottak. Volt olyan rész ahol harmadikban közel 110 km/h-val érkeztem meg a cél előtti lassítóra. Ez a rész volt nekem a tegnapi nap fénypontja, és a fokozatos gyorsulást is ennek a szakasznak tudom be, mert ott három dolog lehetett, lassan átmész rajta biztonságit autózva, lendületből végig autózni rossz féktávokkal és összeszedetlenül aminek esés a vége, vagy amit én választottam, lendületből egy dinamikával nagyon koncentrálva, kinyomtam a padlót. fa levéltől fa levélig, hogy megmaradjon a lendület. Ide nagy fegyelem kellett, voltak akiknek sajnos ez nem sikerült, és itt-ott láttam szösszeneteket, de nem lehetett a pályáról levenni a szemem, mert akkor valahol bent landolok én is és utcai nyári gumikkal már az autó nem nagyon akar az úton maradni. A videóban a végén az utolsó lassítóban is látni, hogy a hátulja éppen hogy meglett. 🙂 S2 abszolút, és széria kategória 30 fölötti indulóból 13 értékelt, és itt absz 2 . hely lett az egész verseny végeredménye. Kiváló, jó hangulatú és mint mindig egy szuper kis verseny volt.

Boros Bernárd – Suzuki Swift – S2. kat. 3., Suzuki Kupa 4., Széria 8., absz. 58.

Nagyon tetszett a pálya, tempós, csúszós, volt benne minden ami kell egy jó versenyhez!
A hőség az kicsit megviselt, de azért kilehetett bírni ! 🙂
Szeretem ezt a pályát, mert minden alkalommal más és más az elrendezése !
A gumit megette ismét a pálya, de ez már csak ilyen sport!
bal oldalon Kilczin Zsolt – jobb oldalon Boros Bernárd

Faragó Gábor – BMW e36 – T5 kat. 7., Túra 31., HH kupa 10., absz. 35.

Jó idő, jó társaság, tempós pálya, mi kell még? Nem vagyok hozzászokva az ilyen tempós pályákhoz, lehetett volna még mit csiszolni bőven ezen a teljesítményen, jó lett volna többet menni, de majd legközelebb. 🙂

 

Gratulálunk mindenkinek!

Eredmények: Nadi Videó

 

 

Author: rally24.hu