Ózd – Salgó Rallye 2019 beszámoló

A Vincze Ferenc – Bacigál Igor – Skoda Fabia R5 trió nyerte a 2019-es Ózd – Salgó Rallye-t! Ők voltak a legjobbak a szombati Ózd környéki, majd vasárnap a Salgótarján környéki és a Mátrát érintő 15 gyorsasági szakaszt.

Szintén nincs szégyenkezni valója a Velenczei Ádám – Zsíros Gábor kettősnek, akik a harmadik helyre hozták be a Citroen C3 R5-öt.

Az abszolút 21. helyen, még kategóriájának győzteseként ért célba Határ Attila – Deák Henriettával az oldalán, egy Honda Civic Type-R-el.

Szintén nagyszerűen szerepelt az Ifj. Kerék György – Kerék Judit páros, akik az abszolút 29./ORC 13.,  kategóriájuk első helyén értek célba a legendás Lada VFTS-el.

Kiesők: 

32. Molnár István – Fekete Zsolt – Mitshubishi Evo VI – gy8 – műszaki hiba

18. Rafael Tamás – Vadász Sándor – Porche 911 GT3 RGT – Gy4 – műszaki hiba

39. Makovics Ádám – Diósi János – BMW e46 – Gy12 –

A Rallye2-eseknek a szombati belvárosi prológ utána, vasárnap 9 gyorsaságin kellett bizonyítania. A legjobb megyei versenyző Tim Gábor lett Tímár Tamással az oldalán, ők az abszolút második helyen értek célba. A Berta József – Radvánszky Gábor kettős a Határ féle Peugeot 306 S16-al az abszolút 6. helynek és a kategóriájuk győzelmének örülhettek. Folyamatosan ment az adok – kapok az egész verseny ideje alatt a Molnár Ferenc – Czinege László – Lada VFTS – és az Oroszki Tamás – Oroszki Lili – Honda Civic triók között, végül Oroszkiék 0,9 másodperccel csúsztak le a kategória első helyről és az abszolút 8. helyről. 

Az Ivony Csaba – Kiss Norbert kettős érkezett BMW 318 Ti-jükkel az abszolút 17. helyre, még kategóriájukban negyedik helyen végeztek.

Első bálozó volt a Rallye2-es mezőnyében a bátonyi Balogh Péter – Lőrik László páros, akik a Ladát az abszolút 20. kategória 8. helyre hozták be.

Kiesett: 

234. Godó Tamás – Tóth Szabolcs – Lada VFTS

254. Gyenes Attila – Tóth Viktor – BMW 320i 

Gratulálunk Mindenkinek!

Forrás: www.rallylive.hu

Author: rally24.hu