Rally Hungary – a defektek versenye…

Jól kezdett a Vincze Ferenc – Bacigál Igor kettős az ERC záró futamán! A pénteki első (nézőcsalogató) mellett a szombati kezdő szakaszt is megnyerte a bajnokjelölt Lukyanuk előtt, aztán kétszer is a második időt autózták. Ezután jött a fekete leves a második pozícióbal először egy defekt vetette hátra a szécsényi versenyzőt, aztán a Skoda motorja rakoncátlankodott, így a végén kiállni kényszerültek. Vasárnap a szuperrali szabályoknak köszönhetően újra indultak, igaz itt már a 36. helyre lettek visszasorolva. Ennek ellnére is megnyerték a vasárnapi első gyorsasági szakaszt, majd az utánakövetkezőn eltört a kormányösszekötőjük és így kiállni kényszerültek. Akár jó is lehett volna  vége, ha kicsit több szerencséjük van, mindenesetre megmutatták , hogy nem véletlenül nyerték meg idén az ORB-t, és a tempójuk megvan ahhoz hogy ott legyenek az ERC elejében.

Örvendetes dolog, hogy a másik szécsényi versenyzőnk Velenczei Ádám – Zsíros Gáborral az oldalán, az abszolút hatodik helyre hozta be a Citroen C3 R5-t a magyar ERC versenyen. Egy olyan versenyen ahol a ” nagymenők ” közül is úgy nyilatkozta, hogy – ” Életem egyik legnehezebb versenye volt. ”

Az ORB mezőnyében érdekelt Riskó Dániel – Losonczi Csaba – Peugeot 208 Cup trió, az abszolút 38. / kategória 5. helyén ért célba, még a Peugeot 208 kupában a 4. helyet szerezték meg.

Gratulálunk mindenkinek! 

Eredmények

 

 

Author: rally24.hu