Kilczin Zsolt bajnok lett a Bázis Szlalom S2 kategóriájában!

Kilczin Zsolt neve ismerős lehet az elmúlt évek versenyeiről, hiszen számtalanszor állt már a dobogón. Idén megnyerte a mezőkövesdi Bázis Szlalom éves bajnokságában az S2-es kategóriát.

Kérlek értékeld az idei 2019-es évet! 

Szuper év volt. Tavaly megtört a lendületem mikor a Salgóra készültem és hangyabokányi dolgok miatt nem jött össze a gyerekkori álmom. Így ez az év „citrompótló”-ként indult, de Fodor Krisztián nagyon jó „Mini Sprint„et alkított belőle. Ez adott új lendületet.

Ha jól emlékszem eddig szinte csak japán autókkal versenyeztél, mit tud ez a mostani Toyota?

Az autó egy utcai, ényleg nem faragott Toyota Corolla e11 1332 ccm, 86 lóerő, 1100kg.  Mikor megvettem a hátsó futóműve már nagyon tetszett, mivel ma kor némely futómű geometriáját precizitásban is túlszárnyalja. Nem egy erőgép, csak lendületből lehet vele autózni, de olykor meglepetést is okoz, és a váltó pontossága is japán, kész.

Melyik Bázis Szlalom volt az amelyikre szívesen emlékszel az idei évből?

A Novemberi verseny volt a legjobb nekem,  amit kiemelnék. Utcai gumikkal indulunk a kategóriában ez követelmény, én még kettő futózottat vettem újat, de nem várt dolgokat hozott, rossz időeredmény és egy csipkebokorban való landolás 80-90 km/h között. Szerencsére gyorsan kiszedtek 10 perces idővel lejöttem, ez volt a mínuszolt köröm.  Feltettem két kopott nyárit előre, és a legjobb időmtől 14 mp-el jobbat mentem, így a kategóriát ismét sikerült magasan hoznom. Azt hiszem ez egy jó pillanat, nap volt kimaxoltam az autót.

Kik segítenek, kik voltak melletted ebben a évben?

Ebben az évben is, mint minden évben a 9 év alatt magamnak csinálok mindent, és a többi ami ehhez kell anyagi részt is magam teremtem elő. Lelki támogatások vannak, amik segítenek előrébb jutni, itt nem emelnék ki külön senkit, mert mindenki másban tud stabilizálni lelkileg.

Mit tervezel jövőre?

2020 -ban, nem titok gyerekkori álmom a Cered-Zagyvaróna és a környéken belül elindulni a Rallye 3-ban. Talán ez az év összejön, bízok benne. Suzuki Swift GTI -vel állok rajthoz Mezőkövesden először, ebben már az évek alatt szerzett technikai tudásom bele lesz építve. A Salgó Rally keretein belül megrendezésre kerülő Rallye 3 az lenne az etalon, de mindennek örülnék. Egy biztos az autót mindenhol kifogom maxolni, és magamat is, ez már nem kérdés,nem fogok spórolni.

Gratulálok,  köszönöm és kívánom válljon valóra az álmod jövőre! 

Fotók: Bigbeni, Koppány Dávid

Author: rally24.hu