II. Rally Hungary 2020 – A nagy ászok korán búcsúztak!

Mondhatjuk kalandosra sikerült a hétvégi nyíregyháza EB futam a nógrádi versenyzőinknek! A Vincze – Bacigál kettős a prológra érkezett 4 perc késéssel, így 40mp hátránnyal kezdhette a másnapot, ám az első gyorson rögtön felrobbant a Skoda Fabia Rallye2 Evo motorja, így a felzárkózást sem kezdhették meg.

Velenczei Ádám, Szőke Tamással az oldalán a szombati hatos gyorsig jutott, ahol a célkanyarban verte oda a Skoda jobb hátulját egy betonfalnak, így ők is kiállni kényszerültek.

Az ORC mezőnyében indult az Oroszki Tamás – Oroszki Lili – BMW e46 hármas, akik a prológon szint szintén összeszedtek 5 perc büntit pályatévesztés miatt, amelyet egyébként is bőkezűen szórtak ezen a versenyen. Így a végső elszámolásnál az ORC 15. kategóriájuk 5. helye lett az övék.

A Historic mezőnyben a Kreicsi Bálint – Lieszkovszky Gábor páros folyamatosan az élmezőnyben autózva, az abszolút és kategória második helyet szerezték meg a BMW-vel.

A Rally2-es legények küzöl a Határ Attila – Éhn Dániel kettős végzett a legelőkelőbb abszolút 4. helyen, ja és a kategóriájukat meg is nyerték Peugeot 306-ukkal!

Berta József , Losonczi Csabival az oldalán az abszolút 10. hely mellett szintén megnyerték a kategóriájukat, ezzel a 2020-as Rally2-es bajnokság RC3 kategóriáját vezetik Hondájukkal!

Az Ivony Csaba – Kiss Norbet – BMW 318Ti hármas az abszolút 16. helyre jött be, kategóriájukban pedig a negyedik helyet szerezték meg.

 

Az Illés – Diósi kettős a harmadik gyorson kényszerült kiállni, miután felrobbant a szakaszon a Peugeot 206 motorja.

Vinczének és Velenczeinek is matematikailag megvan az esélye még arra hogy bajnokok legyenek, ám kérdés a szigorítások miatt megrendezésre kerül-e december 5-6-án az utolsó bajnoki futam, a Mikulás Rally!

Gratulálunk mindenkinek!

Eredmények forrása: https://q8oils.rallylive.hu/rally-hungary-2020

Képek: Facebook

 

Author: rally24.hu