Karácsonyi üdvözlet! – 9.rész – Vízvári Vivien

Rendhagyó év volt 2020… Mint megszokhattátok év végén a bajnokságokban dobogós versenyzőkkel riportokat készítünk, ám mivel idén több bajnokság is elmaradt, így rendhagyóan kérdeztük a versenyzőket is…

Vízvári Vivien – Peugeot 306 GTi

Elsősorban köszönöm a megkeresést és az érdeklődést, hogy meséljek kicsit az idei szezonomról. Nos, elég nagy lendülettel kezdtem meg a 2020-as évet, februárban vettem egy másik autót, amit kifejezetten csak versenycélra szántam. Ez teljesen ugyanolyan járgány, mint amivel eddig koptattam a pályákat (Peugeot 306 GTi), így sok újdonságot nem rejtett, a tapasztalatok pedig már adottak voltak róla.

Az előző évekhez hasonlóan most is két különböző szlovák bajnokságban vettem részt – Alsósztregován az RSDS, illetve Felsőzellőn a HRC sorozatában. Inkább a HRC-t emelném ki ezek közül is, mert ott mind a 4 versenyen részt vettem, ami megrendezésre került az évben. Női kategóriában behúztam mindig az első helyet, az A3-ban pedig két 1. és két 2. helyet zsebeltem be. És ha nem „csalnak” a számítások (ezt csak most látom én is) a Magyar Kupában 3. helyen végeztem év végén. A nyáron részt vettem egy számomra új versenyen, új pályán Szabadszálláson az FRT-n. 

Röviden összefoglalva… hát én nagyon éltem! Egy teljes hétvégét igényelt ez a verseny, szombaton érkeztünk meg és lehetőségünk volt aznap edzeni a pályán, majd vasárnap volt az éles verseny. Két nap tömény benzingőz, nagyon nagy feelingje volt! Ez a pálya egy nagy laktanyából nőtte ki magát az autózás szerelmeseinek, erre már azt mondtam én is hogy nagyon rallys! Jó hosszú, sok helyen szűk a pálya, éles kanyarokkal és mindig csak egy adott részt lehet belátni, szóval kicsit a memóriára is gyúrni kellett, ha nem akartam hibázni. 3 defektet sikerült összeszedni az edzés napján, a versenyen pedig „csak” egy árkot, de 2. helyen végeztem a női kategóriában.

Nem szeretném negatív dolgokkal rombolni ezt a kis összefoglalót, szóval próbálok inkább bizakodóan fogalmazni. Nagyon remélem és bízom benne, hogy jövőre sokkal több lehetőségünk lesz versenyezni, mint idén (a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel). Számomra demotiváló volt azt tapasztalni, hogy bármikor ,,kihúzhatják alólam a versenyülést”. Épp ezért minden elismerésem azoké a rendezőké, akár Szlovákiában, akár magyarban, akik mindennek ellenére versenyt szerveztek nekünk, megtalálták a megoldást, hogy azt csinálhassuk amit úgy szeretünk!

Köszönjük nekik! Szeretnék még köszönetet mondani azoknak az embereknek, akik segítettek az autó versenyképessé tételében, a szerelésében és a szállításában. Köszönöm azoknak is, akik engem készítettek fel a versenyekre, akik bíztattak és szurkoltak nekem, akiktől gratulációt és elismerő szavakat kaptam.

Kívánok mindenkinek Békés, Szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet, sok-sok versennyel!

Fotó: MotorsportMedia, Zola

Author: rally24.hu