A Berta József – Losonczi Csaba páros lett a kategóriájának bajnoka Rally2-ben!

Berta József, Losonczi Csabával az oldalán, idén bajnok lett a Rally2, 5/RC3-as kategóriájában Honda Civic Type-R-jükkel.

Hogyan kerültél kapcsolatban a ralival?

A ralival kb. 10 évesen kerültem kapcsolatba, faterom elvitt Salgó Rallye-t nézni, és ott el is dőlt, hogy ez az amit akarok.Attól az évtől minden Salgón ott voltam mint néző, soha nem hagytam volna ki. Egészen addig, még nem épült meg a saját Ladám,és 1997-ben elindultam Egerben vele. A tanulás nagyon fontos volt, ezért inkább a Határ István „iskolába” beiratkoztam, és mint navigátor, rengeteget tanultam. Nagyon sokat köszönhetek „Pistabának”, örülök hogy ülhettem mellette! Ezt követte Kiss Robi barátom,vele is autóztunk kb 2évet,tőle szintén sokat tanultam, ami jól jött a későbbiekben. Tulajdon képpen inkább 2006-tól számolom az éveket, mert amit tanultam, azt onnan tudtam kamatoztatni. Így indult a pályafutásom.?

Az idei évre térjünk vissza… Hogyan alakult a késői évadnyitó?

2020… A Salgóval kezdett az év, és az első körben abszolút  1. pozícióban vártuk a második kört. Nem is volt gondunk az 5. gyorsig, ahol elrontottuk a versenyünket, és csak az abszolút 6.kat., 1.helyen zártuk a versenyt.

Ez azért így is elég szép eredmény úgy gondolom. De mit történt Miskolcon?

Következett a Miskolc, itt a prológot megnyertük, de sajnos a baleset miatt, véget ért a verseny.

A tragikus miskolci verseny után, kicsit közelebb kerültél Nógrádhoz, hiszen az Eger Rally pályái elég közel vannak…

Jött az Eger Rallye, itt nagyon nem ment nekem a versenyzés, és sokat hibázva, csak az abszolút 10. hely, kategória ezüst jutott.

Azért itt is elég sok pont a tarsolyba kerül, és a Vértes Rally hogy sikerült?

Eger után a Vértes Rallye következett… minden rendben volt, jól felkészültünk, és nagyon vártuk a versenyt. Sajnos már az első gyorson véget is ért a versenyünk, mert a generátor letiltotta a motort, és így vége lett a napunknak.

Az utolsó előtti viadalt Pálházán rendezték a Rally2 számára.

November elején rendezték a Pálháza Rallye-t, ezen sok múlt, mert ugyan végig vezettük az évben az 5/Rc3 kategóriát, de itt mindenképpen nyernünk kellett. Sikerült jól kezdeni, és már a második gyors után,vezettünk 45mp-el a kategóriában, majd kaptunk másfél perc büntetést, és így az abszolút 5., kategória első hely elveszett. Szerencsére jól sikerült a második körünk és sikerült visszajönni az abszolút 8. kategória 1. helyre, annak örültünk nagyon. Mint utólag kiderült, ez hozta meg nekünk a 2020.évi 5/Rc3 kategória bajnoki címét.

A Mikulás Rallye-ra nem utaztunk már el, bár így az éves abszolút 6.helyünk elúszott, és így csak abszolút 8. helyen zártuk az évet.

Kik segítették a versenyzésed az idei évben?

Köszönöm gyermekkori barátomnak, Losonczi Csabinak, hogy sikerült azt az évet ilyen jól teljesíteni. Köszönjük a PSZA-nak, hogy nagyon jó autót tudtak minden versenyre biztosítani. A csapatunknak, az Inter Europe Team, nekik pedig, hogy részt vehettünk minden versenyen 2020-ban.

Gratulálunk, és a jövőben is sikereket kívánunk!

Author: rally24.hu