2021.03.27. – Salgó RallyClassic – Elmarad!

Sajnos a Salgó Rally eltolásával, ez a verseny is elmarad, reméljük lehet pótolni a júniusi Salgóval együtt.

Száz kilométer a Salgó Rally betétfutamaként, amelyből 40km-nyi, 3 szakasz lesz az amelyen megmérettethetik magukat az induló oldtimeresek a Salgó Rally Classicon!

Lebonyolítási forma:

A futam közúton és zárt pályán zajlik, a KRESZ előírásait kéretik betartani. Okostelefon, stopper, térkép, navigációs segédeszközök használata javasolt, megengedett.

A rendezvény szabadidős hobbitevékenység. Nem sportverseny, hanem menetpróba, csak egyenletességi időmérés sebesség meghatározással, ezért licensz sem szükséges. Nem a gyorsaság számít, hanem a pontosság! A menetpróba lényege, hogy a meghatározott átlagsebességet minél pontosabban betartani. Minden egyéb esetben a MAVAMSZ és a FIVA sport szabályzata az irányadó. Közúton és zárt pályán, pályabírókkal, Országos Mentőszolgálat esetkocsijával biztosított a rendezvény. Fotocellás időmérés, 1/100-as pontossággal. Időmérés ellen óvásnak helye nincs!

Figyelem! A rendezvény átlagtartó ügyességi menetpróba. Az átlagsebesség jelentős túllépése, renitens száguldozás, valamint mások veszélyeztetése azonnali kizárást eredményez!

Technikai feltételek:

A hazai oldtimer társadalom járműveit szeretnénk bemutatni, ezért a rendezőség nem fogad el automatikusan minden nevezést. Nevezni csak korlátozott számban lehet!

30 évnél régebbi gyártmányú jármű autó kategóriában, illetve korlátozott számban youngtimer (25 évnél idősebb) járművek. Ennél fiatalabb, de korhűre épített replikák egyedi elbírálással nevezhetnek.

A járművek fényszóróinak üvegét kérjük leragasztani.

(Ennek oka, hagyománytisztelet. Veterán járművek fényszórói még üvegből készültek és koccanás esetén a szilánkok, üvegdarabok szétpergését hivatott megakadályozni. A pályán szétszóródó üveg balesetveszélyes a járművekre, és a nézőkre is.)

Csak megfelelő műszaki állapotú (KRESZ) járművek indulhatnak. A nem megfelelő műszaki állapotú jármű esetén a részvételt a rendezők megtilthatják, ez esetben a részvételi díj nem jár vissza.

Rajtszámot és itinert a rendezőség biztosít, a rajttábla és annak felhelyezése, rögzítése a versenyző feladata, elhelyezésében a rendezők utasítása az irányadó. Rajtszám a rendezvény idejére szól.

Autóknál utcai ruházat javasolt, bukósisak nem kötelező.

Autókban, ha van gyárilag, biztonsági öv használata kötelező!

Személyi feltételek:

Betöltött 18. életév, nemtől, állampolgárságtól függetlenül. Adott kategóriára érvényes vezetői engedély. Kizárólag közlekedésre alkalmas állapotban lévők vehetnek részt a futamokon.

A futamon induló autókban legfeljebb egy, kísérő utazhat. (KRESZ szabályai szerint)

A részvételhez nem szükséges egyesülethez vagy szövetséghez tartozás.

A menetpróbán az indulók a saját felelősségükre vesznek részt, melyet a nevezéskor aláírásukkal elismernek. Felelősség, baleset és társadalombiztosítás kötése a versenyző feladata. Ennek hiányában a rendezőkhöz kártérítési igénnyel nem fordulhat, az okozott kár megtérítése a versenyzőt terheli. A rendezőknek nem kötelessége és feladata a biztosítások megkötésének, érvényességének ellenőrzése.

Értékelés:

A Veterán futamon abszolút az első három helyezett díjat kap.

Hagyományos koszorús, pezsgős díjkiosztó.

A rendezvényen a hazai oldtimer járművek széles palettáját szeretnénk megmutatni, ezért az elküldött nevezéseket nem fogadjuk el automatikusan. Nevezni csak korlátozott számban, és csak a megadott időpontig lehetséges. Helyszíni nevezés nincs!

 A nevezett járművek fotói, már aki küldött.

Nevezni a felsorolt átlagtartó kategóriákban lehetséges:

Oldtimer autó (30.évnél idősebb járművek)

  • 1200ccm-ig
  • 1600ccm-ig
  • 2000ccm-ig
  • +2000ccm.

Youngtimer autó (25. évnél idősebb, 30. évnél fiatalabb járművek) autó együtt ccm meghatározás nélkül.

A nevezési díjat kérjük a helyszínen kifizetni.

Nevezési határidő: 2021.03.21. (A nevezés betelt 2020.02.10-én!!!)

Nevezési díj: 35.000.-Ft. Benevezett, de el nem indult nevezők nevezési díját a rendezők nem térítik vissza.  Nevezés tartalma: A nevezési díj befizetésével 2021 évre pártoló tagságot és a menetpróbán való részvételi jogosultságot kap az illető.

A historic mezőny után rajtol a Classic Salgó futam. Itiner szerint.

Össztáv kb. 100.km, ebből kb 40.km speciál szakasz.

1. kört kell teljesíteni, ebben 3 gyorsasági szakaszon kell átlagot tartani.

Kapcsolat:

Egyesületünk veteránjárműves baráti társaság, nonprofit jellegű civil szervezet. Melynek célja a veterán járművek megismertetése, a veterán autózás, motorozás iránti érdeklődés felkeltése, a szabadidő kulturált, kellemes eltöltésének elősegítése.

név:           Classic Motorsport Club

web:          classicmotorsportclub.blog.hu,  Facebook

telefon:      +36703944150

e-mail:        cmotorsportc@gmail.com,

elnök:         Adamovich Erik

 

   

NEVEZÉS             

TÉRKÉP            

KAPCSOLAT

Author: rally24.hu