Tim a bajnokság élén!

Ausztriában a Red Bull Ringen került sor a FIA Swift Cup Europe idei második fordulójára.

A szervezők a hétvégét két napra zsúfolták össze, még pénteken az edzések zajlottak, a szombat reggeli időmérő után, következtek a futamok, amelyeken Tim Gábor is rajthoz állt.

„Szombat reggeli időmérő edzésre úgy láttuk, hogy egyre erősebb eső fog érkezni, ezért az autót jelentősen átállítottuk. Teljesen elmentünk egy másik irányba a beállítások terén, amivel esőben könnyebb dolgunk lett volna. De az eső csak nem erősödött, sőt elállt. Lényegében túlokoskodtuk az időmérést.

Ugyan elsőre jónak tűnt, szinte az egész edzésen vagy első vagy második helyen álltunk, azonban az időmérés csak 20 perces volt, és mi a végén kijöttünk guminyomást állítani, ami végül végzetes volt. Mire visszaértünk a pályára, már csak egy körre volt idő, és nem voltak megfelelő hőmérsékleten és nyomáson a gumik, nem is sikerült javítani. Míg a bokszban voltunk sorra előztek meg minket és a vége 8. hely lett.” – nyilatkozta Tim

Az első futamon tehát a nyolcadik helyről kellett felküzdenie magát Tim Gábornak, ami sikerült is, így a dobogó második fokára állhatott a varsányi pilóta. Az első helyezett junior pilóta nem számít bele a nemzetközi értékelésbe, így itt maximális pontszámot szerezett a kupában.

A második futamon fordított rajtrács van, így a hetedik helyről rajtolt Gábor. A rajt nem sikerült túl jól, és az első kör felénél bejött a Safety Car.  Az új rajt után sikerült előre jönni, és csatázott a két magyarral Bucsi Attilával és Báldi Gergővel, de sajnos az egyenesekben mindketten elhúztak, így a harmadik helynek örülhetett a futam végén.

És a legfontosabb, hogy annyi pontot szerzett ezen a hétvégén, hogy két forduló után sikerült a két pontos hátrányát 16 pontos előnnyé kovácsolni Dominik Haselsteinerrel szemben.

Gratulálunk! Folytatás június 11-13-án következik, újra Ausztriában a Salzburgringen.

Forrás: timgabor.hu

Author: rally24.hu