Hazai indulók a 2021-es Salgó Rally-n!

Salgótarján a rali egyik mekkája volt évtizedekig, sajnos volt időszak mikor nem láthattunk versenyt a Nógrádi megyeszékhelyen. Idén önálló versenyként, a klasszikus szakaszok mellett újdonsággal is várja a rali rajongókat Salgótarján és környéke.

Fekete Zsolt polgármester szavait idézve: „Bár az előzetesen elfogadott versenynaptárban a Salgó Rally szerepelt 2021 első futamaként, ám a pandémiás helyzet miatt a futam szervezői kénytelen voltak későbbre halasztani az eseményt. A sportági szakszövetség és Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata közös szándékának megfelelően így június 4-5-én köszönthetjük újra a hazai rali sport élmezőnyét és a szurkolókat.”

A  Mátrakeresztes – Mátraszentimre és a Cered, Tótújfalu – Zagyvaróna szakaszokon nem csak a Rally1, Rally2, Historic mezőnye, hanem a Rally3-as és a Classic versenyzők is láthatóak lesznek majd.

A sokszínű mezőnyben láthatjuk majd ORB-ben Velenczei Ádámot, Bacigál Igorral és persze a Skoda Fabia Rally2-vel, a Lovász PálRépás ZoltánHyundai i20 R5 – hármast. Szintén a hazai színeket képviseli ORC-ben a Rafael Tamás – Szabó Balázs páros és Porsche GT3-asa, az Illés Zoltán – Diósi János – Peugeot 206 trió, Ifj. Kerék György, Kerék Judittal az oldalán egy Lada nyergében, szintén Ladával láthatjuk Mócsány Zsoltot, Gregus Ferenc navigálásával, Oroszki Tamás – Oroszki Lili, apa, lánya kettőst az e46-os BMW-vel. Ne feledkezzünk meg az előfutókról sem… két bátonyi Ladás  Balogh Péter – Antal Dávid, és a Lőrik László – Zsiga Zsolt párosok is indulnak a Rally1-es mezőny előtt.

Egyedi rajtengedéllyel láthatjuk az ORC mezőnyében a Borza Balázs – Borza Gyula testvérpár, a Molnár Ferenc – Czinege László kettős, valamint a Darnóvári Sándor – Tóth Szabolcs párosok, mindenki Ladával.

Historicban láthatjuk Kreicsi Bálintot, Lieszkovszky Gáborral az oldalán a kis cápa BMW-vel.

Rally3-ba nevezett Ozibiusz Richárd, valamint Siteri Sándor – Ripka Attilával az oldalán Ladával.

A Classic átlagtartó mezőnye sem marad nógrádi indulók nélkül. Ide nevezett Morgenstern Erik – Danó Nándival az oldalán Lada 2105-el. Szintén Ladával, csak egy Samarával indul a Faragó Gábor – Faragó Csaba kettős. Berecz Krisztián, Fülöp Flóriánnal az oldalán, egy e30-as BMW-t fog hajtani a szakaszokon. Huszár Gábor és Gabora Imre a fehér Lada 2107-el áll a rajthoz. Mátraterenyéről Józsa Edvin szintén egy Lada 2107-el lesz látható.

Szurkoljunk együtt nekik!

Minden hasznos infó összegyűjtve itt található! (pdf-ként letölthető!)

 

Author: rally24.hu