Csomós Mixi nyerte a 2021-es Salgó Rally-t!

A Csomós Miklós – Nagy Attila – Skoda Fabia R5 trió nyerte a 2021-es Salgó Rally-t, mögötte 15 másodperces hátránnyal a Hadik András – Kertész Krisztián kettős végzett Ford Fiesta R5-el, míg a harmadik a cseh Jan Kopeczky – Jan Hlousek páros lett, egy Skoda Fabia Rally2-vel. A Rally1 mezőnyében a 65 elrajtolt páros közül 32-en látták meg a céldobogót.

A legjobb nógrádi a balassagyarmati Ifj. Kerék György – Kerék Judit kettős lett, Lada VFTS-ükkel, az abszolút 20. hely mellett az ORC 4., P12 első és az ORC 2wd második helyét is megszerezték.

 

Az abszolút 22. egyedi értékelés első helyén végzett a Molnár Ferenc – Czinege László – Lada VFTS hármas végzett.

Az Illés Zoltán – Diósi János páros a P13 kategória második helyére hozta be a Peugeot 206-ot.

A Darnóvári Sándor – Tóth Szabolcs kettős az egyediek között a negyedik helyen értek a célba.

Sajnos sokan kiestek a hazai viadalon. Borzáék az első Mátrakeresztesen estek be, Mócsányéknak a második körben ment szét a kuplung Cereden a Lada VFTS-en. Az abszolút győzelemre esélyes aspiráns Velenczeiék Skodájának váltója a 10. Mátraalmási gyorson mondta be az unalmast. Oroszkiék az utolsó előtti Ceredi szakaszon kaptak dupla defektet.

Historicban Kreicsiék folyamatosan tartották a második helyüket, de sajnos az ötödik szakaszon műszaki hiba miatt ők is kiállni kényszerültek. Itt egyébként a papírforma szerint Wirtmannék nyertek, mögöttük Magossék a Subaru Legacyval érkeztek a dobogó második fokára. Harmadik Zsírpapa lett Lada VFTS-el.

Rally3-ban Nagyék nyertek Ladával, még mögöttük Zákányi Janika végzett szintén egy Ladával, az érdekesség, hogy a verseny elején dobott egy tetőt, ám csak fél percet vesztett ezzel, kb. pont annyit amennyivel megnyerhette volna a versenyt egyébként. Harmadik a Mihálszki – Farkas – Renault Clio trió lett.

És ami a nógrádiakat illeti… az abszolút 8. kategória 3. helyen ért a célba a Siteri Sándor – Ripka Attila páros, Lada 2107-el:

„Nagyon vártuk a Salgó Rallyt, új pilóta mellé ültem be, Siteri Sándor oldalára.Akivel egy iszonyatos jó hétvégét sikerült összehoznunk, kalandba volt bőven részünk, kicsúszások, poroltó kinyitódás gyors közbe. ??Cered- zagyva tetszett a legjobban, főleg az első körbe, azt elég jól össze raktuk. Kategória 2. Időt autóztunk, aminek nagyon örültünk! ?De ennek ellenére egy iszonyatos jó kis versenyt tudhatunk magunk mögött, abszolút 8. Hely. Illetve a P12 kategória 3. Helyén fejeztük be az idei salgót! Köszönet Siteri Sándornak, és az egész szervízcsapatnak!❤️?” – mondta el a célban, a mátranováki navigátor.

A Salgó Rally betétfutamaként tartották a hétvégén a Salgó Rally Classic átlagtartó versenyt. Az itt versenyzőknek a mátrakeresztesi, valamint a ceredi szakaszokat kellett teljesíteni 60km/h – s átlagsebességgel. Azon versenyzőket, akik 70km/h óránál nagyobb átlagsebességgel közlekedtek a szakaszokon, kizárással jutalmazták.

A legeredményesebb nógrádiak közül a Faragó Gábor – Faragó Csaba – Lada Samara hármas lett, ők a Classic kategória 7. helyén végeztek. A mátraterenyei Józsa Edvin – Szilveszter Sándor – Lada 2107 trió a 15, még a Huszár Gábor – Gabora Imre kettős a 16. helyen végzett szintén egy Ladával.

Gratulálunk minden indulónak!

Eredmények: hauser results, rallylive.hu, chornomoto

Fotók: fb, saját, Igaz Vojtech

 

 

Author: rally24.hu