Csomós Mixi nyerte a 2021-es Salgó Rally-t!

A Csomós Miklós – Nagy Attila – Skoda Fabia R5 trió nyerte a 2021-es Salgó Rally-t, mögötte 15 másodperces hátránnyal a Hadik András – Kertész Krisztián kettős végzett Ford Fiesta R5-el, míg a harmadik a cseh Jan Kopeczky – Jan Hlousek páros lett, egy Skoda Fabia Rally2-vel. A Rally1 mezőnyében a 65 elrajtolt páros közül 32-en látták meg a céldobogót.

A legjobb nógrádi a balassagyarmati Ifj. Kerék György – Kerék Judit kettős lett, Lada VFTS-ükkel, az abszolút 20. hely mellett az ORC 4., P12 első és az ORC 2wd második helyét is megszerezték.

 

Az abszolút 22. egyedi értékelés első helyén végzett a Molnár Ferenc – Czinege László – Lada VFTS hármas végzett.

Az Illés Zoltán – Diósi János páros a P13 kategória második helyére hozta be a Peugeot 206-ot.

A Darnóvári Sándor – Tóth Szabolcs kettős az egyediek között a negyedik helyen értek a célba.

Sajnos sokan kiestek a hazai viadalon. Borzáék az első Mátrakeresztesen estek be, Mócsányéknak a második körben ment szét a kuplung Cereden a Lada VFTS-en. Az abszolút győzelemre esélyes aspiráns Velenczeiék Skodájának váltója a 10. Mátraalmási gyorson mondta be az unalmast. Oroszkiék az utolsó előtti Ceredi szakaszon kaptak dupla defektet.

Historicban Kreicsiék folyamatosan tartották a második helyüket, de sajnos az ötödik szakaszon műszaki hiba miatt ők is kiállni kényszerültek. Itt egyébként a papírforma szerint Wirtmannék nyertek, mögöttük Magossék a Subaru Legacyval érkeztek a dobogó második fokára. Harmadik Zsírpapa lett Lada VFTS-el.

Rally3-ban Nagyék nyertek Ladával, még mögöttük Zákányi Janika végzett szintén egy Ladával, az érdekesség, hogy a verseny elején dobott egy tetőt, ám csak fél percet vesztett ezzel, kb. pont annyit amennyivel megnyerhette volna a versenyt egyébként. Harmadik a Mihálszki – Farkas – Renault Clio trió lett.

És ami a nógrádiakat illeti… az abszolút 8. kategória 3. helyen ért a célba a Siteri Sándor – Ripka Attila páros, Lada 2107-el:

“Nagyon vártuk a Salgó Rallyt, új pilóta mellé ültem be, Siteri Sándor oldalára.Akivel egy iszonyatos jó hétvégét sikerült összehoznunk, kalandba volt bőven részünk, kicsúszások, poroltó kinyitódás gyors közbe. 😊😎Cered- zagyva tetszett a legjobban, főleg az első körbe, azt elég jól össze raktuk. Kategória 2. Időt autóztunk, aminek nagyon örültünk! 😜De ennek ellenére egy iszonyatos jó kis versenyt tudhatunk magunk mögött, abszolút 8. Hely. Illetve a P12 kategória 3. Helyén fejeztük be az idei salgót! Köszönet Siteri Sándornak, és az egész szervízcsapatnak!❤️🏁” – mondta el a célban, a mátranováki navigátor.

A Salgó Rally betétfutamaként tartották a hétvégén a Salgó Rally Classic átlagtartó versenyt. Az itt versenyzőknek a mátrakeresztesi, valamint a ceredi szakaszokat kellett teljesíteni 60km/h – s átlagsebességgel. Azon versenyzőket, akik 70km/h óránál nagyobb átlagsebességgel közlekedtek a szakaszokon, kizárással jutalmazták.

A legeredményesebb nógrádiak közül a Faragó Gábor – Faragó Csaba – Lada Samara hármas lett, ők a Classic kategória 7. helyén végeztek. A mátraterenyei Józsa Edvin – Szilveszter Sándor – Lada 2107 trió a 15, még a Huszár Gábor – Gabora Imre kettős a 16. helyen végzett szintén egy Ladával.

Gratulálunk minden indulónak!

Eredmények: hauser results, rallylive.hu, chornomoto

Fotók: fb, saját, Igaz Vojtech

 

 

Author: rally24.hu