Nógrádiak az ERC árnyékában!

Vegyes érzelmek, rossz szájíz, negatív kritikák… hallottuk verseny után. A Rally Hungary elsősorban az ERC futamról szólt, és így az ORB, Rally3, Historic vagy Classic indulói kicsit háttérbe, hátrányba kerültek. Talán a rossz csillag állásnak, talán csak simán a véletlenek egybe esésének köszönhetően hogy tűzesetek, balesetek lassították, vagy ha úgy tetszik nehezítették a versenyt.

A csúszásoknak köszönhető az is, hogy a Classic mezőnye a pénteki prológ után, több órás várakozást követően szombaton az összes szakaszt etapként teljesítette. Mivel egy szakaszon sem mérték az idejüket, így csak arról tudunk beszámolni, hogy a Morgenstern Erik – Danó Nándi kettős sikeresen teljesítették a távot.

Csakúgy mint a Historicban előfutó Cséfalvay Tamás – Balla Géza – Lancia Delta HF Integrale hármas. Mondanom sem kell a Historicnak is volt jó pár gyorsasági, amelyik etap lett a csúszások miatt.

A Velenczei Ádám – Bacigál Igor kettős derekasan küzdött, hiszen a szombaton az utolsó gyors előtt az ERC hatodik, ORB harmadik helyén álltak. Aztán jött az utolsó szakasz, ahol defektet kaptak, és sajnos annyira leamortizálták a futóművet, hogy nem jutottak el időben az esti szervizbe, így be kellett hogy fejezzék a versenyt idő előtt.

Az ERC futamot végül a Gryazin nyerte, aki később kapott egy 15 perces büntetést, mert nem állt meg Herczigék baleseténél, így a magyar bajnokságban is érdekelt, Ostberg lett a győztes.

Hadikék lettek a harmadikok, akik egyben meg is szerezték a 2021-es ORB bajnoki címet! Az ERC 2021-es bajnoka Mikkelsen lett!

Gratulálunk nekik!

Author: rally24.hu