Vincze Feri nyerte a Szilveszter Rallye-t!

Egy év kihagyás utána rendezték idén újra meg a Szilveszter Rallye-t, amely mint minden évben idén is meghívásos verseny volt. A rendezvény a 2019-es nyomvonalon zajlott. Hétfőn 27-én a regisztráció és a tesztek zajlottak, még 28-29-én a versenyé volt a főszerep a több mint 200 indulónak.

A versenyzőkre az első nap két szakasz még, másnap 4 szakasz várt. Az első napon a Classic mezőnye is tiszteletét tette a versenyen. Az old, – és youngtimer autóknak háromszor kellett teljesíteni a Ring belső 8,1 kn-es szakaszát. Ők még kilenckor száraz időben rajtoltak, majd utána elkezdett szállingózni a hó, amely később esőre váltott.

Nem könnyítette meg a dolgot a liszenszesek számára sem ez az időjárási helyzet, hiszen Vincze Feri az első szakaszt még nyerte, a másodikon csak ötödik időt autózott, így az első napot az ötödik helyen zárta a Vincze Ferenc – Németh Gergely – Skoda Fabia R5 trió

A másik szécsényi egység, a Velenczei Ádám , ezúttal Vánsza Zsolttal az oldalán, az első két szakasz alapján a negyedik helyen zárta az első napot.

Másnap reggelre annyira lefagyott, hogy végül a sózó autót is menteni kellett, így a rajt közel másfél órát csúszott. A Vincze – Németh páros a négyből három szakaszt megnyert, így a végén ők állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára, a cseh Semerad-ék, és a Bisaha-ék előtt.

Velenczeiék végül az ötödik helynek örülhettek.

A Dombi Péter – Migács Krisztián – VW Golf Gti – kettős az abszolút 80. kategória 10. helyén értek a célba.

Sajnos az első szakasz után leadta a menetlevelet a Leitner Tamás – Ripka Attila páros, akik Hondájának  motorja ment tönkre.

A Szilveszter Rally Classicon, ahol az átlagtartásé volt a főszerep, minden nógrádi egység sikeresen célba ért. Nekik a három futamból, két értékelt idejének kellett a legközelebb lenni egymáshoz. Szóval nem az nyert aki a leggyorsabb volt, hanem az aki másodperce (ezred) ugyanolyan időt tudott autózni, mint az előző körben. Azért írtam az ezred másodpercet, mert itt bizony az első három helyezett pár ezreden volt egymástól, akarom írni a saját idejüktől.

Baranyi Nándiék a 11., Classic kategória 7. helyre hozták be a Lada Samara-t.

Morgenstern Erik, Danó Nándival az oldalán lett a 13. ami a Classic kategória 8. helyét is jelentette.

Mögöttük Józsa Edvin ért a célba, ő a Youngtimerek között a hatodik lett.

Tizenötödik lett a Nagy Zoltán – Zünger László – BMW e36 trió, ami egyben a Classic kategória 9.helye is.

Percze Nándi, Percze Laurával az oldalán végzett a 16. / classic kategória 10 helyén.

A Berecz Krisztián – Darabos Attila – BMW E30 hármas az abszolút 19., Classic kategória tizenkettedik helyére érkezett.

Faragó Gábor, Horváth Andrással az oldalán, a 21. és a Classic kategória 14. helyére hozta be a fekete Lada Samara-t

A Biró Ádám – Maiczen Ákos – BMW E36 trióé lett a 27., Youngtimer kategória 9. helye.

 

Gratulálunk mindenkinek!

 

Rallye-ban Gazdag Boldog Új Évet Kívánunk!

 

Fotók: Facebook, saját

 

 

Author: rally24.hu