Salgó Rally 2022 – Nógrádiak a dobogón!

A Rally1-esek idén a régi hagyományoknak megfelelően a Salgó Rally-val kezdték a szezont. Igaz a régi hagyományoktól eltérően csak egy napos verseny volt, 9 gyorsasági szakasszal, kicsit több mint 100km-en.

a 71 indulónak a Salgótarján – Vizslás, Bátonyterenye – Mátraalmás, és a Tótújfalu-Cered – Zagyvaróna szakaszokon kellett bizonyítaniuk mennyire gyorsak. A 45 célbaérkező közül a Mads Ostberg – Patrik Barth kettős volt a leggyorsabb Citroen C3 R5-el.

 

Mögöttük a visszatérő 2019-es bajnok Vincze Ferenc – Németh Gergely – Skoda Fabia Evo2 trió 16,4mp – vel lemaradva következett. A szécsényi Vincze Feriéknek két szakaszt is sikerült nyerniük, és róla a céldobogón, amelyet a szervizparkkal együtt Salgótarján belvárosában láthatott a nagyérdemű, még Mads Ostberg is elismerően nyilatkozott, hogy mennyire ügyes.

A Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros törekedett az egyenletességre, rendre 3-4. időket autóztak, így sikerült a Skoda Fabia Rally2 Evo-t behozniuk a harmadik helyre Feriéktől 8,5mp-re lemaradva.

Osváth Péter Skoda Fabia R5-jében ezúttal Répás Zoltán navigált, akik végül az abszolút hatodik helyen értek az évadnyitó céljába.

És maradjunk még a nógrádiaknál, hiszen ORC-ben a Határ Attila – Éhn Dániel – Peugeot 306 a P13 kategória harmadik helyén értek a célba. Rendre ORC 2wd első időket is autóztak, de sajnos a második körben a ceredi szakaszon defektet kaptak, így ez megpecsételte a sorsukat.

Idén először indult Just4Fun kategória, a nézők szórakoztatására, ahol nem az idő, hanem a látvány számított. Itt indult a Molnár Ferenc – Czinege László – Lada VFTS hármas, és sikeresen behozták a vasat a célba. Egyszer tüzet kellett oltaniuk, ugyanis az előttük induló Papp – Gerencsér páros felborult a Micuval a mátrai gyorson, ami kigyulladt. Szerencsére mindenki épp bőrrel megúszta.

Szintén ebben a kategóriában indult az I. Mátrai Hegyi Szlalomon bemutatott Peugeot 208 R2-vel az Illés Zoltán – Diósi János páros. Akik mint mondták, idén Rally1-ben ezt az egy versenyt tervezik, ezért neveztek ide.

A Rafael Tamás – Szabó Balázs kettős a Porsche-val a hatodik szakaszig jutott, ahol sajnos dupla defekt miatt kiállni kényszerültek a mezőny egyetlen RGT autójával, az addig sem eseménytelen versenyről. (Cereden odaverték az autó jobb hátulját)

A Mócsány Zsolt – Gregus Ferenc – Lada VFTS trió az utolsó előtti gyorson esett ki.

Egyébként elég sokan defektet kaptak a versenyen, és voltak kisebb – nagyobb balesetek, a legnagyobb talán a Hadik – Kertész kettősé volt, akik fejtetőre tették a Ford Fiesta R5-t az utolsó mátrai gyorsaságin.

Szerencsére mindenki megúszta, a versenyen összesen 20 perc csúszás volt emiatt az utolsó ceredi gyorsaságin.

Gratulálunk mindnekinek! Köszönjük a rendezőknek, és a sportbírókank, Salgótarján városának, hogy létrejöhetett ez a verseny. A nézőknek pedig, hogy küldtétek nekünk a képeket, videókat!

Folytatás Boldogkőn, április 23-án!

 

 

 

Fotók: saját

Eredmények forrása: hauser results

 

Author: rally24.hu