Nekem a Balaton…

Nem a tó, hanem a Heves megyei község. A múlt hétvégén majdnem hetven versenyző mondhatta ezt, az I. Balatoni Veterán Hegyi Felfutó után a Gulf Kupáért. A verseny az Országos Veterán Hegyi Felfutó Bajnokság harmadik futama volt, amelyet a Balaton – Borsodnádasd közötti útszakaszon rendezett a Classic Motorsport Club.

A fehér aszfalt önmagában is kissé csúszós, nemhogy ha az eső is esik rá. Szerencsére egy kisebb becsúszáson kívül nem történt komolyabb esemény a versenyen az esőben. Már csak azért is mert nem a gyorsaság, hanem a pontosság számított most is! Az nyert akinek a két mért futam idejének a különbsége a legkisebb lett.

Az átlagtartó verseny legjobb nógrádi motorosa Szita Zoltán lett Nógrádsipekről, ő az abszolút második hely mellett, a 125-cm-esek győzelmét is megszerezte. 

Autósoknál a legnépesebb 1600ccm-es kategóriában a Baranyi Nándor – Ispán Csaba kettős a 7., a Faragó testvérek a kilencedik helyen végeztek mindketten Lada Samara-val.

Tóth Tamás 12. lett a Skodával, még Józsa Edvin – Sándor Szilveszterrel az oldalán a kategória 16. helyére hozta be a Ladát.

Gratulálunk nekik, folytatás Július 31-én Parádon! 

Eredmények: https://m.blog.hu/cl/classicmotorsportclub/22_balaton_eredmenyek.pdf

Author: rally24.hu