Így szerepeltek a nógrádiak az Országos Rally Bajnokságban!

Itt az év vége, ilyenkor összegezzük az éves bajnokságok eredményeit. 2022 izgalmas versenyeket hozott, a Rally1-es bajnokságban. Újra a két szécsényi pilóta visszakerült a bajnokság élére, illetve annak közelébe…

Bár a bajnokságot Mads Ostberg nyerte, az év során végig ott loholt a nyakában Vincze Ferenc, Németh Gergellyel az oldalán, egy régebbi Skoda Fabia R5-el. Így az idei bajnokság végén ők tudhatták magának az abszolút második helyet!

Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt navigálásval, a Skoda Fabia Rally2-vel az abszolút harmadik helyen végzett. Ők is folyamatosan a dobogón állhattak szinte egész évben, ám az utolsó , hetedik versenyen sajnos kiestek.

ORC P13-ban harmadik lett éves összesítésben a Határ Attila – Éhn Dániel – Peugeot 306/Citroen C2 R2 hármas. Ők is piszok gyorsak voltak, ám a szerencse nem állt melléjük, és három versenyt különböző okok miatt sajnos nem sikerült befejezniük.

A Rafael Tamás – Szabó Balázs – Porsche GT3 – hármas, a mezőny egyetlen RGT autójával az abszolút 23. helyen végzett, igaz nem túl sok versenyen indultak idén.

Rally1 eredmények: https://rali-bajnoksag.hu/rally1-bajnoksag-allasa/

Historicban Kreicsi Bálint – Lieszkovszky Gáborral és a Ivony Csabával az oldalán a D3 kategória harmadik helyére hozta be a „kis cápát”.

Eredmények: https://rali-bajnoksag.hu/wp-content/uploads/2022/11/Hist-2022-%C3%89V-V%C3%89GE.pdf

A Rally2-nek idén 8 verseny volt, és a legjobb nógrádi érdekeltségű páros a Strider Zoltán – Apkó Andris kettős lett, egy Peugeot 208 R2-vel. Ők az abszolút 4. hely mellett megeszerezték a 6/RC4 kategória harmadik helyét is.

P13-ban Kókai Gábor mellett pár versenyen Szőllős Róbert, Báttya navigált, és az ő segítségével is, megnyerte Kiskókai a kategóriát.

Ebben a kategóriában egy versenyen indult az Oroszki Tamás – Oroszki Lili apa-lánya páris, egy Opel Astra OPC-vel. Az így megszerzett pontokkal a kategória 7. helyén végeztek.

Lada Kupában a Borza Balázs – Kökényesdi – Pap Dániel – Lada 2107 trió szintén egy versenyen került értékelésre, így a 13. (P12-ben 17.) helyet kaparintották meg.

Rally2 eredmények: https://rali-bajnoksag.hu/wp-content/uploads/2022/11/Rally2_ZR_ut%C3%A1n-1.pdf

Rally3 p11-es géposztályában egyedüli Trabantosként a Bódi Gábor- Bódi Zsolt páros egyetlen versenyen indult, és a 10. helyen végzett év végén.

Rally3 eredmények: https://rali-bajnoksag.hu/wp-content/uploads/2022/11/R3-bajnoksag_2022_pah-%C3%A1za_utan_jav%C3%ADtott-1.pdf

Gratulálunk mindenkinek!

Bízunk benne, hogy jövőre még több nógrádi versenyzőről tudunk majd írni, az MNASZ versenyeiről. 

Fotók: Horváth Patrik Photo, Hun Rally Photo, 

Author: rally24.hu