Futópercre a Mecsekbe!

Kalandokkal teli volt a Tóth Ottó – Ripka Attila párosnak az idei Salgó Rally. Ám pihenni nem sok idejük maradt, hiszen a hétvégi Mecseken is indulnak!

Hogyan éltétek meg a Salgó Rally-t, ami neked tulajdonképpen hazai pálya volt navigátorként?

Attila: Hát nem is tudom hol kezdjem. Elég kaotikus volt számunkra ez a verseny. Így van , ez a pálya nekem hazainak számít, hisz Nógrád megyei vagyok. Úgy gondolom elég jól kezdtük a versenyt, aztán a gátló beállítási problémákkal küzdöttünk, és ebből adódóan kisebb nagyobb kalandokba keveredtünk. Volt minden, aminek lennie kellett, tábla borogatás, árokba, illetve erdőbe járás és ha ez mind nem elég a gyorsaságikon kétszer is leszakadt az eső. Második napra a szervizcsapat összerakta az autót, hogy a szombati napon folytatni tudjuk a versenyt. A szombati napban ami leginkább zavart, hogy nem volt egy tiszta körünk, mert az előttünk rajtoló autókat folyamatosan utol értük. Ennek ellenére nagyon élveztük.

Ottó, és Te mint pilóta, hogyan élted meg ezt a versenyt? 

Egyszer voltam Salgó Rally-n , sajnos a tavalyi év kimaradt, de az ideit nagyon pozitívan vártuk. A gátló mizéria megmérgezte a versenyt, de ennek ellenére szerettünk volna célba érni.  Nyilván az autó törése, lélektanilag nehéz helyzetbe sodort, de a célunk a célba érés az megtörtént aminek nagyon örülünk így is.

Hétvégén Mecsek Rally, mindketten versenyeztetek már ezeken a pályákon, hogy készültök ?

Attila: Mind a ketten végig dolgoztuk az elmúlt heteket, és a napokba szálltunk le a gépről Magyarországon. Én kisebb Mecsek futamokon mentem, Nekem ez bakancs lista, hisz első Mecsek Rally-mra készülök, picit ideges vagyok miatta, de Ottó megnyugtatott hogy nem kell izgulni, szuperül fog minden menni, így nagyon várom.

Ottó: Talán a rali pályák közül itt van a legtöbb helyismeret, az első 4-5 évemben itt mentem, mivel a Mecsek, illetve a Baranya kupákat preferáltuk anyagi okok miatt.  2019-ben mentem utoljára Mecsek Rally-n. Az autó valószínűleg futópercre lesz kész hiszen a mai, vagy a holnapi napon lesz futómű beállítás. Reméljük megleszünk mindennel.

Mivel lennétek elégedettek a célban?

Elég népes lett a kategória , aminek nagyon örülünk és egy igazi kihívásnak tartjuk, hogy egy félig Historicos LADA Vfts-el mennyire tudjuk majd megszorongatni az űrautókat. Tehát egy tiszta, hibamentes versenyt szeretnénk végén a célba.

Szeretnénk megköszönni a Bata karosszériának, Kiss Robinak és a fiának Martinnak az autófelkészítést. Mohácsi Ádámnak aki a szabadságát feláldozva az országot átszelve jön nekünk szervízelni. Páromnak Kazinczi Alíznak aki minden logisztikai feladatban segít, Családnak, tesvéremnek és feleségének , szülőknek és nagyszülőknek egyaránt. Nagy köszönet a Rallyfeeling és csapatának és a Procargo Rally Teammel való közös szervízelést. És mindenki aki hozzá járul hogy tudjuk élvezni minden percét a versenyzésnek. 

Szurkolóinknak a pályaszélen!  Nektek a rally24.hu-nak hogy folyamatosan foglalkoztok velünk!

Hajrá fiúk!

Fotók: beküldött

Author: rally24.hu