2023. július 30. – VIII. Parádi Veterán Hegyi Felfutó Menetpróba

2023. július 30-án kerül megrendezésre 8. alkalommal Parád és Bodony települések között a MAVAMSZ Veterán Hegyi Felfutó Menetpróba Országos Bajnokság III. futama a Gulf és Molnár Órás kupáért

Háború előttiveterán és youngtimer korú járművek átlagtartó versenye a Mátra északi oldalának egyik legszebb részén, a Parád és Bodony közötti szerpentinen.

A parádi Veterán Hegyi Felfutó az évenként megrendezésre kerülő MAVAMSZ védnökségű rendezvénysorozat 4. fordulója.

Részvételi feltételek:

Részvételi feltételek letöltése

Lebonyolítási forma:

A rendezvény szabadidős hobbitevékenység. Nem sportverseny, hanem menetpróba, csak egyenletességi időmérés sebesség meghatározással, ezért licensz sem szükséges. Nem a gyorsaság számít, hanem a pontosság! A menetpróba lényege, hogy minél kisebb legyen a különbség a két futam ideje között. Minden egyéb esetben a MAVAMSZ és a FIVA sport szabályzata az irányadó. Zárt pályán, vizsgás pályabírókkal, Országos Mentőszolgálat esetkocsijával biztosított a rendezvény. Fotocellás időmérés, 1/100-as pontossággal. Időmérés ellen óvásnak helye nincs!

Figyelem! A rendezvény átlagtartó ügyességi menetpróba. Az átlagsebesség (45km/h) jelentős túllépése, renitens száguldozás, valamint mások veszélyeztetése azonnali kizárást eredményez!

Technikai feltételek:

30 évnél régebbi gyártmányú jármű autó és motorkerékpár kategóriában, illetve korlátozott számban youngtimer (25 évnél idősebb) járművek. Ennél fiatalabb, de korhűre épített replikák egyedi elbírálással nevezhetnek.

Stopper, illetve más időmérő szerkezet használata tilos! Időmérő használata kizárást eredményez!

A járművek fényszóróinak üvegét kérjük leragasztani.

Leragasztott Lampa

Ennek oka, hagyománytisztelet. Veterán járművek fényszórói még üvegből készültek és koccanás esetén a szilánkok, üvegdarabok szétpergését hivatott megakadályozni. A pályán szétszóródó üveg balesetveszélyes a járművekre, és a nézőkre is.

Csak megfelelő műszaki állapotú járművek indulhatnak. Ezt gépátvétellel ellenőrizzük. A nem megfelelő műszaki állapotú jármű és a védőfelszerelés hiánya esetén a részvételt a rendezők megtilthatják, ez esetben a részvételi díj nem jár vissza.

Rajtszam

Rajtszámot a rendezőség biztosít, a rajttábla és annak felhelyezése, rögzítése a versenyző feladata, elhelyezésében a rendezők utasítása az irányadó. Rajtszám az éves bajnokság idejére szól.

Autóknál utcai ruházat javasolt, bukósisak nem kötelező.

Autókban, ha van gyárilag, biztonsági öv használata kötelező!

Motoroknál a mai biztonsági előírásoknak megfelelő bukósisak, (E jelzésű), egész testet megfelelően védő zárt motoros ruházat, magas szárú erős cipő vagy csizma, motoros kesztyű.

Személyi feltételek:

Betöltött 18. életév, nemtől, állampolgárságtól függetlenül. Adott kategóriára érvényes vezetői engedély. Kizárólag közlekedésre alkalmas állapotban lévők vehetnek részt a futamokon.

A futamon induló motorkerékpárokon utas nem (kivéve oldalkocsi mitfahrere), az autókban legfeljebb egy, kísérő utazhat. (KRESZ szabályai szerint)

A részvételhez nem szükséges egyesülethez vagy szövetséghez tartozás.

A menetpróbán az indulók a saját felelősségükre vesznek részt, melyet a nevezéskor aláírásukkal elismernek. Felelősség, baleset és társadalombiztosítás kötése a versenyző feladata. Ennek hiányában a rendezőkhöz kártérítési igénnyel nem fordulhat, az okozott kár megtérítése a versenyzőt terheli. A rendezőknek nem kötelessége és feladata a biztosítások megkötésének, érvényességének ellenőrzése.

Értékelés:

A Hegyi Felfutó Országos Bajnokság futamain minden kategóriában az első három helyezett díjat kap.

A pontszámokat I. és XIII. helyezés között adjuk. XIII. helyezés után nem jár pont. A helyezések pontszámait a pontszámtábla tartalmazza.

A kategóriában elért helyezéseknek megfelelően év végén Országos Bajnokot avatunk. A helyezéseket az egyes futamokon elért eredményeknek megfelelő pontszámok szerint hirdetjük ki, melyet minden futam után közzé teszünk.

Pont egyenlőség esetén a jobb helyezést az éri el, aki több futamon vett részt. Ennek egyezése esetén a részidők kisebb eltérése a döntő a helyezés szempontjából.

Youngtimer kategória az éves bajnokságban nincs értékelve.

Résztvevők étkezése:

A nevezőknek védőital és egy adag házias ebéd jár. További csapattagok, kísérők részére ebéd vásárlási lehetőséget biztosítunk.

Résztvevők elhelyezése

Depo: 3240 Parád, Kossuth Lajos út 123.
Közösségi ház és focipálya

Nevezés:

2023. július 30-án kerül megrendezésre 8. alkalommal Parád és Bodony települések között a MAVAMSZ Veterán Hegyi Felfutó Menetpróba Országos Bajnokság III. futama a Gulf és Molnár Órás kupáért

Nevezési limitet vezettünk be a bajnokság futamaira, amely 100 jármű indulását teszi lehetővé.

A nevezések nem kerülnek automatikusan elfogadásra.

Esztétikailag meg kell felelnie a járműveknek az oldtimer rendezvénysorozaton való részvételhez.

A jelentkezéskor a jármű fotóját kötelező csatolni a nevezési lap mellé.

Megértéseteket köszönjük!

A nevezés folyamata:

  • töltse le a nevezési lapot
  • a kitöltött és aláírt nevezési lapot (scannelve vagy fotózva) a jármű fotójával együtt küldje el a veteranparad@gmail.com címre
  • a megadott számlaszámra utalja el a nevezési díjat,
    megjegyzés rovatban szerepeljen a név és az, hogy támogatói hozzájárulás
  • a beérkezett nevezéseket válasz email-ben igazoljuk vissza

Nevezési díj (a nevezési határidőig, 2023. július 26-ig): 23.000 Ft
a háború (1945) előtti járművek nevezése díjmentes

Számla tulajdonosa: Mátra Classic SE

Számla száma: OTP 11739092-23982857

Benevezett, de el nem indult nevezők nevezési díját a rendezők nem térítik vissza.

Amennyiben az előnevezés ideje alatt nem telnek be a helyek, úgy a helyszínen is fogadunk el nevezéseket korlátozott számban.

Helyszín:

Depó: 3240 Parád, Kossuth Lajos út 123.
Közösségi ház és focipálya

Verseny: Parádot Bodonnyal összekötő útszakasz

Információ az alábbi elérhetőségeinken:

Szervező: Révész Zoltán +36 70 387 1105

Média: Sedulyák Tamás +36 70 584 7374

Email: veteranparad@gmail.com

 

A verseny hivatalos oldala: veteranparad.hu

Author: rally24.hu