Rally Show Dolná Strehová – 2023.10.28.

Az idei utolsó előtti fordulót rendezték a Rally Show Dolná Strehová bajnokságban a már megszokott alsósztregovai reptéren. Az előző napi eső miatt módosítani kellett a pálya nyomvonalát a verseny napjára virradóra, de mondhatni minden simán ment, és végül annyira pörgős volt a verseny, hogy a 108 nevezett, és ebből 89 megjelent versenyző két óra után már a negyedik futamot kezdte.

Azt a negyedik futamot, amit a végén egy sajnálatos baleset árnyékolt be, és mivel nem tudott mindenki indulni az utolsó körben, ezért ezek az eredmények nem kerültek értékelésre a végelszámolásnál. Most is a legrosszabb futamot eldobhatták a versenyzők, így két futam összideje számított végül.

Nógrádiak közül Tóth Csaba a legkisebb A1 kategóriában szerezte meg a győzelmet Suzuki Swift Gti-vel. (címlapon)

A2-ben Kis Lajosék a 11., még AZ kategóriában a 15. helyen végeztek, bár ők inkább szokásos módon inkább a nézők szórakoztatásának oltárán áldoztak, mintsem a stopper órát figyelték.

A3-ban Migács Krisztián Nézsáról, csak az első futamig jutott, már itt rakoncátlankodott az Opel Corsa, így nem folytatta tovább a versenyt.

Nemes Gergő a 46-os kompóttal a 10. helyet szerezte meg ugyanebben a kategóriában.

A4-ben Sztrehó Márió a kilencedik helyre érkezett a nap végén az e36-ossal, még a széria kettes (S2) kategóriában a hetedik hely lett az övé.

A legnépesebb AZ (hátsókerékhajtás) kategóriában Faragó Gábor Bubu a 13. lett a zöld 2107-essel.

Nagy Tamás a 17. helyet szerezte meg.

A Kerszon Racing csapta év végi bulinak szánta a versenyt, így a csapatfőnök Kerekes Zsolt mellett szervizeseik Bakos Ádám – Zsidai Gergely , és a csapat elsőszámú pilótája Kerekes Bence is a Szentkirályszabadjai murvára szánt kereklámpás Zsigulival indult. Sajnos az első rajt után nemsokkal a karburátor bemondta az unalmast, így hamar kiállni kényszerültek.

A Lányok versenyében Deák Milla az ötödik helyre hozta be a BMW-t!

És íme az utánpótlás, a 9 éves Sztrehó Tia Kiara, aki egy Cross Kartot terelgetett a pályán a futamok között!

Gratulálunk mindenkinek!

Eredmények: https://live.nadi.video.hu/race.php?raceId=20231028rsds&lang=hu

Fotók: Rally24.hu,  Zola Racing Media

Author: rally24.hu