R-Cup Challange 6. forduló – Szorospatak beszámoló

A 2023-as R-Cup Challange 6. fordulóját rendezték Szorospatakon november 19-én. Szombaton az adminisztratív átvétel zajlott, ahonnan láthattatok tőlünk élő bejelentkezéseket is!  A versenyre meglepetésre kicsivel több mint 30 nevezés érkezett, ami annak fényében is kevésnek tűnik, hogy a rendező kedvezményes nevezési díjakat biztosított a Ceredre, és az elmaradt Szentkirályszabadjára lenevezetteknek. Leginkább a bajnokságban érdekeltek, valamint nógrádiak indultak ezen a versenyen.

A szorospataki pálya ismerős lehet, hiszen az idei Salgó Rally-n is szerepelt, igaz ellentétes irányban, ugyanis a  most kijelölt 3,2 km-es szakaszt felfelé kellett tejlesíteni a versenyzőknek.

Vasárnap reggel -3 fok, lefagyott pocsolyák vártak minket, és a pilótákat. Szerencsése pár kisebb becsúszáson kívül a verseny sikeresen lezajlott, amelyet Horvát Péter nyert egy Mitsubishi Lancer EVO IX-el.

A legjobb licences versenyző Határ Attila lett , Losonczi Csaba navigálásával a Peugeot 208 Rally4-el.

Abszolútban második helyet szerezte meg az R-Cup értékelésben az Éhn Dániel – Szőke Szabolcs kettős, a kereklámpás Ladával, akik így megnyerték a Túra 1.6 , és a GR.H 1.6 alatti kategóriákat is.

Harmadik helyen Kerekes Bence ért célba Szőllős Róbert Báttya navigálásával a fehér Lada VFTS-el, megszerezve a Túra 2.0, és a Lada Gr.H 1.6 + kategóriák győzelmét.

A versenyen indult Kerekes Zsolt, Bence apukája egy 1.6-os kereklámpás Ladával, Bakos Ádám navigálásával, így mindenki kíváncsian várta az apa-fia párharcot, ám az első szakaszon hajtókaros lett a Lada, így Kerszonék kiállni kényszerültek.

És most lássuk a további nógrádi eredményeket: 

Alapi Norbert a Túra 2000 + kategóriát nyerte a piros 4-es Golffal.

 

Borza Balázs szórakozni érkezett feleségével, Borza – Weller Szilviával a nézők szórakoztatása volt a cél, ám így is a kategória harmadik helyét sikerült megszerezniük Túra 1.6-ban, és a  Gr.H. 1.6 alatti kategóriákban.

A helyi Nagy Martin , Kiss Martin navigálásával , szintén egész nap a nézők oltárán áldozott, így az abszolút 9. , és a Gr.A- második helyét szerezték meg.

És maradunk is ennél kategóriánál, hiszen Csincsik Donát a harmadik helyre hozta be a piros 2105-öst.

Boross Csabiék a Túra 1.6 kategória kilencedik helyét szerezték meg a Peugeot 205 GTi-vel, és persze fia, Boross Dániel navigálásával.

 

A Licenc 2WD-ben Lőrik László – Zsiga Zsolttal az oldalán lett a második, a zöld Lada 2107-essel.

 

Ugyanebben a kategóriában Illés Zoltán, Tóth Zoltán navigálásával a harmadik helyre hozta a Peugeot 208 R2-t.

Kerekes Zsoltékon kívül volt néhány kieső… Romhányi Tamásék a második szakasz után kényszerültek feladni a versenyt,

Kadlót Józsi, aki eddig vezette a bajnokságot szintén a második szakasz után, nem látta értelmét a folytatásnak, ugyanis a BMW már az első szakasz első kanyarjától kezdve üzemanyag problémákkal küzdött.

Gratulálunk mindenkinek!

 

Eredmények: https://autoszlalom.hu/eredmenyek/?type=results&id=174&timeplan=Gy4

Fotók: Saját

Az R-Cup Challange december 2-án folytatódik Kiskunlacházán! 

videók: 

Author: rally24.hu