Ripka Attila – Historic, és Rally3 az idei cél!

Pont egy éve beszélgettem a mátranováki Ripka Attilával Orfű utáni élményeiről, így ideje volt, hogy újra felkeressem, idén mik a tervei…

Hogy sikerült a tavalyi év, hány verseny mentetek végülis Pesti Tamással?

Szia, először is köszönöm, hogy gondoltatok rám.  Tavaly Tamással, egy futamot tudtunk menni Pécsen, utána kisebb egészségügyi problémák voltak, így neki ennyi volt a tavalyi éve. Idén minden rendben vele, így újult erővel várja a futamokat.

Idén milyen versenyeket tervezel navigátorként?

A Rally3 bajnokságot tervezzük Siteri Sanyival, a P12 géposztályban, amit Egerben kezdenénk el a hónap végén.  Erre már minden összeállt, kivéve a technikát. Sajnos a motor még nem készült el. Nagyon bízunk benne, hogy addigra elkészül minden és tudunk menni. Sanyival szeretnénk még menni Ózdon és Pálházán is.

Ám nekem a Boldgokő Rally-n kezdődik az év, mivel Pesti Tamásnak fogok újra navigálni a Historic mezőny E1-es géposztályában a Suzuki Swiftben.

122km-nyi gyorsasági már magában is hosszúnak tűnik, plusz etapokkal még hosszabb lesz a verseny. Szeretnénk célbaérni, és élvezni a versenyt.

Beszélgettünk a Mecsek Eb futamról is, Pécs környékén nagyon jó kis pályák vannak. Ezek a versenyek azon fognak múlni, hogy tudok e szabadságot kivenni, mivel külföldön dolgozom, így nehéz összeegyeztetni a dolgokat, hogy minden passzoljon.

Mit tudhatunk az autóról?

Az autó egy kocka Suzuki Swift Gti, 101 le, 90 százalékban gyári mindene, természetesen a Historic szabályoknak megfelelően átalakítva.

Támogatók:

Saját kis cégünk, Pneu Joe Kft, Pestishop, Sok köszönet Bécinek és a családnak, hogy ezek megvalósulhatnak. Köszönöm a két egyesületnek, hogy mindent elintéztek, és hogy mind a kettő bajnokságban részt tudok venni. Jár mindenkinek a puszi!

Sok sikert kívánunk!

 

Fotók: saját, RallyFeeling

Author: rally24.hu